Wout van Son

In beeld Wout van Son

In beeld …..

Elke nieuwsbrief brengen we een betrokkene in beeld. Ditmaal bestuurssecretaris Wout van Son.

 “Daar wil ik aan meedoen!”

Het overstortende water maakte tijdens zijn vele wandelingen door het mooie natuurgebied rondom de Dommel al jaren indruk op Wout. Toch had hij er nooit aan gedacht dat dit eens gebruikt zou worden om groene stroom op te wekken. Maar toen hij hoorde van het initiatief, dacht hij onmiddellijk “Daar wil ik aan meedoen!” Zo begint Wout zijn verhaal.

Inspiratie

Op de vraag wat hem inspireert om actief deel te nemen in het Bestuur van de Waterkrachtcentrale, vertelt hij dat hij ervaren heeft hoe waardevol het is om samen met anderen een bijdrage te leveren aan een betere lokale gemeenschap. Bovendien levert het waardering op van anderen.  “En ja”, vervolgt hij, ”zo rol je van commissiewerk in bestuurswerk en van het ene bestuur in het andere”.

Certificaathouder

Wout en zijn vrouw zijn ook certificaathouder. Om dezelfde redenen: groene stroom uit de mooie natuur in het eigen dorp, waar ze al bijna 40 jaar wonen, en samen werken met anderen aan mooie dingen.

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is Wout eigenlijk zelf? Dat vindt hij moeilijk te zeggen over zichzelf. Wel heeft hij in zijn commerciële loopbaan, altijd veel waarde gehecht aan duurzame contacten, ook al noemde je dat toen niet zo. “Door zorgvuldig om te gaan met zakelijke relaties, niet alleen te praten over geld en gewin, maar ook over de wijze waarop zaken tot stand kunnen komen. Dan ontstaan er mooie dingen die voor jouzelf en de gemeenschappelijke omgeving belangrijk zijn”.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *