Heeft u een vraag voor deze rubriek? Mail die dan naar info@dommelstroom.com

De bouw van de centrale heeft ongeveer 1 miljoen euro gekost.
Hiervan is € 250.000 gesponsord en is € 750.000 opgehaald door crowdfunding.

De centrale levert ongeveer 600.000 kWh per jaar aan elektrische energie op. Wanneer we uitgaan van een gemiddeld jaargebruik van een gezin van 3500 kWh, dan kunnen ongeveer 170 gezinnen per jaar van energie worden voorzien.

Dat je stroom van de centrale krijgt, kun je niet zien. Onze landelijke energievloorziening zou je kunnen vergelijken met een een kleine regenton met een aftapkraantje voor iedere gebruiker.
Energieleveranciers zorgen er voor dat er voldoende water (energie) aan de bovenkant de regenton in stroomt. De energieleveranciers kopen stroom in of wekken zelf stroom op m.b.v. windmolens of energiecentrales. Ze proberen de inkoop van energie zo slim mogelijk te doen. Ze kopen alleen in wat ze verwachten dat de gebruikers die energie van hen betrekken, afnemen. Stroom kun je namelijk nog maar slecht opslaan. Vandaar de vergelijking met een kleine regenton.
Greenchoice neemt alle energie van DEC Dommelstroom af. Zij storten dat in de “regenton”. Maar dat doen ook de andere energieleveranciers. U als gebruiker neemt door het opendraaien van het aftapkraantje, energie af uit de “regenton”. Door deze vergelijking met de regenton te maken snapt u inmiddels wel dat de stroom die u afneemt een mix zal zijn van energie van allerlei leveranciers en vormen van opgewekte energie.

De gegevens die van u zijn vastgelegd bij Dommelstroom kunt u altijd zelf inzien op Mijn Domelstroom. U dient daarvoor wel eerst een account aan te maken op Mijn Dommelstroom. Klik op hier om naar de pagina van Mijn Dommelstroom te gaan.

Certificaten zijn gekoppeld aan het emailadres dat bij Dommelstroom is opgenomen in de administratie. Op dat emailadres ontvangt u ook alle correspondentie van Dommelstroom. Voor eventuele uitkeringen, maken we gebruik van het bankrekeningnummer van u dat bij ons bekend is. Het is daarom van groot belang dat die gegevens bij ons up-to-date zijn.
Wijziging van deze gegevens dient u daarom altijd door te geven te via dit formulier of wanneer u ingelogd bent op Mijn Dommelstoom, via één van de opties onder het overzicht van uw gegevens.

In 2016 bestond voor certificaathouders de mogelijkheid om 500 kWh gratis stroom te krijgen bij het afsluiten van een energiecontract met een looptijd van 3 jaar bij Huismerk Energie. Huismerk Energie is inmiddels overgenomen door Greenchoice. Greenchoice heeft destijds bestaande contracten en voorwaarden overgenomen, zolang de bestaande contracten liepen. Bij herziening van contracten hanteren zij eigen voorwaarden. Maar sinds juli 2022 bestaat de mogelijkheid sowieso niet meer van 500 kWh gratis energie.

Er is een nieuwe app beschikbaar die u niet meer hoeft te installeren. Klik hier om het scherm van deze app te bekijken.

Meer informatie over de app kunt u hier vinden.

Wanneer we de Dommelstroom nieuwsbrief versturen, is de kans aanwezig dat deze bij een klein aantal abonnees in een SPAM map/folder terecht komt. Mailprogramma’s zijn geen mensen en kunnen geen nieuwsbrieven lezen en bekijken zoals wij dat doen. Deze mailprogramma’s hebben een soort “scanner” (spamfilter) waarmee ze enkele punten in je e-mails en nieuwsbrieven beoordelen. Als het mailprogramma n.a.v. die scan denkt dat het spam is, wordt de e-mail automatisch in een spambox of in de prullenbak geplaatst.

We proberen bij het opstellen van de nieuwsbrief die bepaalde regels te gebruiken om de kans te vergroten dat de nieuwsbrief niet in de SPAM map terecht komt. Maar dat lukt helaas niet altijd voor ieder spamfilter.
Je kunt als ontvanger het beste zelf een actie ondernemen om te voorkomen dat Dommelstroom nieuwsbrief als ongewenst worden bestempeld?
Dat doe je, afhankelijk van het gebruikte e-mailprogramma, op een van de volgende manieren:

Outlook
Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mail, Afzender nooit blokkeren (Outlook 2010/2013)/Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (Outlook 2007 en ouder). Via Opties voor ongewenste e-mail (rechter muisknop) kunnen de instellingen van het filter worden aangepast.

Gmail
Open het e-mailbericht, knop Meer, optie Berichten zoals deze filteren, link Filter maken met deze zoekopdracht, activeer Nooit naar Spam verzenden, knop Filter maken (via het tandwieltje, Instellingen, tabblad Filters en geblokkeerde adressen kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).

Microsoft-account (Outlook, Hotmail, MSN, Live, e.d.)
Klik op het tandwieltje, Opties, onderdeel Ongewenste e-mail, sub Veilige afzenders.

Ja, de centrale is visveilig. Vissen die stroomafwaarts zwemmen, kunnen zonder problemen tussen de schoepen van de vijzel naar beneden zwemmen.
Vissen die stroomopwaarts wil zwemmen om hun paaigebieden te bereiken, kunnen dat doen doen die via de 13 vistrappen die in de bypass van de Dommel zijn gemaakt. Zie ook deze video van Landustrie

Deze melding verschijnt wanneer je probeert in te loggen maar nog geen account hebt. En dat heb je wel nodig om je eigen administratieve gegevens te bekijken.
Kies daarom de middelste optie op de pagina https://dommelstroom.com/mijn-dommelstroom-menu/.
Klik op de oranje knop “Account aanmaken”. Vul daar het e-mailadres in waarmee je bij Dommelstroom bekend bent en vul een zelfgekozen wachtwoord, herhaal hetzelfde wachtwoord en klik op verzenden.
Je krijgt nu een email op het ingevulde emailadres. Klik in deze email op de bevestiging.

Nu kun je inloggen op Mijn Dommelstroom met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord. Gebruik daarvoor de groene knop “inloggen” op de webpagina van Mijn Dommelstroom.