Guido de Bekker

In beeld Guido de Bekker

In beeld . . .  Guido de Bekker,

De aarde barst van de energie

zo begint certificaathouder Guido de Bekker zijn be­toog. “De bezwaren tegen het klakkeloos verbranden van fossiele energie zijn langzamerhand wereldwijd doorgedrongen”.  “Nederland heeft de luxe om de sprong te wagen van olie en gas naar zon, wind, zee, en naar Dommel-water”, vult zijn vrouw Annet hem aan.

Annet en Guido zijn graag duurzaam bezig. Ze hebben sinds 2009 zonnepanelen op hun dak, zijn al een paar jaar trotse eigenaren van een ‘stukje windmolen’ in de Eemshaven en in het voorjaar van 2016 ingestapt in het project Dommelstroom.

Geen moment hebben zij zich bedacht bij het kopen van ‘water-certificaten’. “Enerzijds vonden we het rendement van de investering interessant, ander­zijds gaf ons het een blij gevoel te mogen participeren in een schonere manier van energie­pr­oductie en daarmee een vermindering van onze footprint”, aldus het stel uit Sint-Michielsgestel. Ze dromen ervan dat initiatieven als Dommelstroom mensen wereldwijd aanspoort tot meer win-win-projecten voor mens en aarde. Guido en Annet prijzen daarom het enthousiasme van initiatiefnemers en hopen op een langdurige samenwer­king tussen organisatie en deelnemers.  “We houden de ontwikkelingen graag in de gaten”, sluiten ze af.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *