Floor Coonen

In beeld Floor Coonen

Floor Coonen, sinds eind 2015 ambassadeur van de waterkrachtcentrale.

Voorbeeld project

Het ambassadeurschap vindt Floor, naar eigen zeggen al haar hele leven bezig met duurzaamheid en innovatie, een hele eer en meteen erg leuk om te doen. De waterkrachtcentrale is nou precies zo’n project waarvan Floor vindt dat we er vele van nodig hebben in Nederland. ”In gang gezet door twee enthousiastelingen (Jan en Bram Taks, red.) die gingen voor een duurzame maatschappij en iets voor elkaar kregen wat voor onmogelijk werd gehouden.” Bovendien bevalt haar de keuze voor de coöperatieve vorm. Dat heeft aan heel veel organisaties en particulieren de kans geboden om te participeren. Daarmee is de basis voor echte duurzame verandering gelegd.

Samen heb je grote impact

Floor kan als ambassadeur niet alleen enthousiast vertellen over Dommelstroom. Met net zo veel enthousiasme vertelt ze over het duurzaamheidsproject DesignWeek@school waarbij ze betrokken is. Daarbij leren kinderen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar 21ste eeuwse vaardigheden aan om in te zetten voor een duurzame samenleving. Heel belangrijk vindt Floor daarbij, dat de kinderen ook leren dat je alleen al veel kunt bereiken, maar dat je samen een nog grotere impact kan hebben.

Floor heeft ook nog wel een wens als ambassadeur van de waterkrachtcentrale. Namelijk een manier te vinden waarop we basis-schoolkinderen kennis kunnen  laten maken met het project Dommelstroom. Een manier die zo aantrekkelijk is dat het voor hen een concrete inspiratiebron wordt. ”Dan kan het niet anders dan dat deze jonge mensen samen een positieve invloed krijgen op de maatschappij”, besluit ze haar verhaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *