Provincie Noord Brabant

Waterkrachtcentrale Dommelstroom genomineerd voor de Brabantse Stijlprijs 2017

De jury van De Brabantse Stijlprijs 2017 heeft naast de waterkrachtcentrale Dommelstroom 17 andere  projecten genomineerd voor de tweede ronde. De jury koos de genomineerden uit 82 inzendingen van 45 Brabantse gemeenten. Deze nominaties passen volgens de vakjury het beste bij de beoordelingscriteria, zoals vermeld in het reglement voor de Stijlprijs.

Schatgraven in eigen tuin

De vakjury is onder de indruk van het aantal inzendingen, de betrokkenheid van burgers en de kwaliteit van de projecten. Juryvoorzitter en gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte) is verrast door de variatie aan projecten en het grote aantal burgerinitiatieven: “Het is schatgraven in eigen tuin. De inzendingen laten op uiteenlopende manieren zien hoe liefde voor de plek, ontwikkeling in de tijd, gemeenschapszin en verbeeldingskracht identiteit geven aan onverwachte locaties en onbekende plekken waar mensen trots op zijn. Soms grote projecten met veel bekendheid, maar vaak ook verrassende locaties en onbekende plekken. Daarmee is de tweede editie van de Stijlprijs nu al geslaagd.”

Het vervolg

In maart gaat een delegatie van de jury op bezoek bij de genomineerde projecten. Eind maart kiest de jury vervolgens 3 tot 5 finalisten. In april en mei kan het publiek stemmen op de finalisten voor de publieksprijs. In de tweede helft van mei worden de winnaars van jury- en publieksprijs bekend gemaakt en wordt het juryrapport openbaar gemaakt.

Mooiste plekjes

De provincie zoekt voor De Brabantse Stijlprijs 2017 verborgen parels, verrassende plekken op onverwachte locaties. Plekken die zijn geboren vanuit een passie van mensen. Een fijn plein, een leuke ontmoetingsplek in een woonwijk, of dat mooie stukje beekdal. Het gaat om plekken die inspiratie geven en maatschappelijk van waarde zijn. Plekken die zijn ontstaan omdat heel veel mensen zich daar gezamenlijk voor ingezet hebben. Een initiatief dat is ontstaan uit doorzettingsvermogen en creativiteit. Een plekje in Brabant waar mensen van genieten en dat inspirerend is voor anderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *