Edward van os

In beeld Edward van Os

Edward is Managing Partner bij Infram, adviesbureau op het gebied van Mobiliteit, Ruimte, Water en Energie en aandeelhouder van de Coöperatie Dommelstroom vanaf het eerst uur. Hij deelt met ons graag waarom hij certificaathouder is en zijn visie op klimaat als mens en professional.

“De schroef in de Dommel, sprak mij direct aan! Maak gebruik van de energie die er lokaal is. Dat doe ik ook met de zonnepanelen die alweer twee jaar mijn volledige stroombehoefte voor hun rekening nemen.

Het klimaat verandert door de mens en dat betekent veel voor ons mooie land. In mijn werk ben ik dagelijks bezig met de klimaatadapatie. Hoe richten we ons land zo in dat we er veilig kunnen wonen bij hoogwater of extreme regenval. En dat er ook voldoende zoet water is in lange perioden van droogte.

Ik en mijn collega’s zijn veel op pad in Nederland: om onze footprint te verkleinen realiseerden we het eerste private Waterstof tankstation van Nederland en hebben nu een aantal waterstof auto’s tot onze beschikking. In november 2018 vierden we deze stap met het symposium ‘de kracht van het doen’. Het enthousiaste verhaal van Dommelstroom dat op deze dag werd verteld paste daar heel goed bij: niet alleen praten, maar doen!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *