mandos

In beeld dhr. P. Mandos

“We zullen wel bereid moeten zijn te investeren in duurzaamheid”. Aan het woord is de heer Mandos, notaris in Sint-Michielsgestel.

Begonnen in 1989 als kandidaat notaris en sinds juli 2003 als notaris, zag hij heel wat aktes passeren. Voor DEC Dommelstroom heeft hij de statuten opgemaakt en onlangs heeft hij meegewerkt aan de aanpassingen daarvan.

“Het belang van energietransitie is groot”, vindt hij, “zowel voor onze natuur als voor onze samenleving. We moeten af van vervuilende installaties.” De heer Mandos probeert er zelf ook een bijdrage aan te leveren. Zowel privé als zakelijk. Hij heeft zonnepanelen op zijn dak en denkt, dat wanneer zijn auto aan vervanging toe is, de volgende een elektrische zal zijn. Zuinig zijn met energiegebruik en toepassen van ledverlichting zijn voor hem vanzelfsprekendheden.

In de notarispraktijk van Mandos loopt het nog niet storm met coöperaties werkzaam op het vlak van duurzaamheid. Toch denkt hij dat vooral samenwerkingsvormen als coöperaties en verenigingen een rol kunnen spelen in de energietransitie. “Als individu komen we er niet.” Hij pleit voor meer samenwerkingsverbanden.

Voor DEC Dommelstroom ziet hij een rol om zoveel mogelijk plaatsgenoten achter zich te krijgen. “Wat is er mooier dan een ‘echt’ groene gemeente Sint-Michielsgestel over enkele jaren.” Als dat zelfs regionaal zou lukken, zou dat nog beter zijn. “Er zijn vast meer mogelijkheden voor waterkrachtcentrales”, voegt hij toe.

“Investeren in een duurzame toekomst, dat is wat ons te doen staat. Dat mag wat kosten. Als we niet bereid zijn te investeren keert het zich in de toekomst tegen ons”, sluit dhr. Mandos af.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *