Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom

Ons doel is het produceren van duurzame energie voor onze leden. Daarmee wil de Coöperatie een bijdrage leveren aan de tran­sitie van fossiele naar duurzame energie en het bewustzijn versterken van het belang van duurzame samenleving.

2016 Waterkrachtcentrale

In 2015 is de coöperatie opgericht om een waterkrachtcentrale te realiseren in de stuw in de Dommel in Sint-Michielsgestel. Het traject verliep succesvol en de waterkrachtcentrale is in november 2016 geopend; de 1ecoöperatieve waterkrachtcentrale van Nederland!

2018 Zonnedak

Goede contacten met de gemeente Sint-Michielsgestel maken het in 2017 mogelijk zonnepanelen aan te aanbrengen op het gemeentelijke dak van de sport­hal Theere­heide, Eikenlaan in Sint-Michielsgestel (Zonneproject Theereheide). De eerste zonne-energie werd gele­verd in juni 2018.

2019, 2020, . . . ?

De Coöperatie wil in de toekomst nog meer duurzame (energie) projecten starten. Hier krijgen wij energie van, jij ook?  Vul onderstaand formulier in.

    Maak uw keuze door één of meer hokjes te selecteren.
    Velden met een * zijn verplichte velden.

    Ik heb een idee voor DommelstroomIk wil meer informatie over DommelstroomIk wil vrijwilliger worden bij DommelstroomAnders